Verschil tussen een tandprotheticus en tandarts

home_vision_dots_red

Er zijn veel verschillen tussen een tandprotheticus en tandarts. Een tandprotheticus is gespecialiseerd in gebitsprotheses. Vaak kom je bij ons terecht via de tandarts of kaakchirurg. Wij adviseren, maken en repareren uitneembare gebitsprotheses. Dat doen we allemaal onder één dak. Elke patiënt is anders en heeft specifieke behoeften en wensen. Daarom maken we voor iedereen die bij ons komt een behandelplan op maat. Wij zijn van begin tot eind betrokken bij jouw gebitsprothese. En we zorgen ervoor dat je met een grote glimlach bij ons de deur uit loopt!

Wat kan de tandprotheticus voor mij doen?

Een tandprotheticus is dé specialist voor het aanmeten en vervaardigen van alle uitneembare protheses in de mond. Er zijn verschillende soorten gebitsprotheses. Welke voor jou geschikt is, hangt af van verschillende factoren.

Geen tanden of kiezen meer

Als er geen tanden of kiezen meer in de kaak zitten is het een optie om een volledige gebitsprothese aan te meten. Daar is trouwens geen verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig.

Nog enkele tanden en kiezen aanwezig

Zijn er nog wel tanden en kiezen aanwezig? Dan kun je kiezen voor een gedeeltelijke prothese, zoals een plaatje of frameprothese. Een frameprothese of overkappingsprothese kunnen op implantaten of wortels bevestigd worden. Dat noemen we een klikgebit.

Tanden trekken

Is er een noodzaak om alle tanden te laten trekken? Dan helpt de tandprotheticus met het maken van een mooie vervangende prothese. In samenwerking met de tandarts maken wij een passende prothese die geplaatst wordt nadat de tanden zijn getrokken.

Een gebitsprothese

Een tandprotheticus maakt uitneembare en perfect passende gebitsprotheses. Wij weten hoe belangrijk tanden en kiezen zijn. Je gebit heeft niet alleen een praktische functie, tanden en kiezen zijn heel bepalend voor je gezicht. Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten, maken en plaatsen van protheses, van het intakegesprek tot nazorg en eventuele reparatie. Wij maken steeds vaker deel uit van een mondzorgteam. Steeds meer taken van de tandarts worden toevertrouwd aan het specialisme van de tandprotheticus. Wij houden ons maar bezig met één ding: protheses. Wij zijn ervaren, deskundig en weten alles over uitneembare gebitsprotheses.

Alle werkzaamheden van de tandprotheticus zijn gericht op het herstellen van het  kauwvermogen, esthetiek en fonetiek (spraak) van de volledige en/of de gedeeltelijk tandeloze patiënt. Dit betekent dat de tandprotheticus functieverlies moet herkennen. Wij signaleren ook ziekteverschijnselen die op kunnen treden door het verliezen van (een deel van) het gebit.