Terug naar 1976

home_vision_dots_red

Het is het jaar van de 21e Olympische Zomerspelen in Montreal. Apple Computer Company werd opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Fidel Castro werd president van Cuba. De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden. Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakte een landing op de planeet Mars en Niki Lauda crashte op de Nürburgring Nordschleife en kreeg daardoor blijvende brandwonden en loopt het kampioenschap Formule 1 in 1976 daardoor mis, James Hunt wint dat jaar.

Ontstaan Tandprothetische Praktijk Breda

In 1976 gebeurde er nog meer, zo opende Tandprothetische Praktijk Breda zijn deuren aan de Nieuwe Haagdijk. Peter Wehrmeijer en Peter Dingemans, de twee oprichters, waren al twee jaar voorbereidingen aan het treffen en de eerste protheses aan het vervaardigen vanuit een zolderkamertje in Tuinzigt. Ze waren praktisch buren, maar ook familie van elkaar (neven).

In die eerste jaren was de naam van onze praktijk ‘Tandtechnische Inrichting Breda’. In die eerste jaren groeide “TTI Breda” binnen Breda en omstreken uit tot een begrip voor het kunstgebit. Mede door de ruime openingstijden, snelle service, klantvriendelijkheid, kundigheid en de trouwe patiënten heeft de praktijk zich in de jaren die volgden kunnen uitbreiden. Met de naamsverandering naar Tandprothetische Praktijk Breda (medio jaren 90 van de vorige eeuw) werd duidelijk gemaakt dat er niet slechts als tandtechnisch laboratorium voor tandartsen gewerkt werd, maar dat we patiënten ook zelf helpen aan een (gedeeltelijk) nieuw gebit.

Familiebedrijf

In de loop der jaren hebben heel wat familieleden gewerkt in de praktijk. De partners van beide Peters hebben jarenlang onze praktijk verstrekt, net als een schoonvader, dochter en zoon. Peter Dingemans is helaas op jonge leeftijd overleden en Peter Wehrmeijer is eind 2017 met pensioen gegaan. Hij heeft de laatst 14 jaar samen met zijn zoon Joran Wehrmeijer, die in 2003 in de praktijk is komen werken, de praktijk gerund. Eind 2017 heeft zoon Joran de praktijk overgenomen van zijn vader. Sinds 2018 is ook de partner van Joran, Caroline, in de praktijk werkzaam. Samen runnen zij nu het familiebedrijf.