Kunstgebit op implantaten

home_vision_dots_red

Voor het aanmeten van een klikgebit ben je bij ons aan het goede adres. Als specialist in dit kunstgebit dat op implantaten wordt geplaatst zijn wij in staat om je te voorzien van het beste advies en uiteindelijk een mooi nieuw gebit. Ben je op zoek naar een blijvende en duurzame oplossing? Dan is een klikgebit een goede keuze!

Het klikgebit

In sommige gevallen is het tandvlees en onderliggende bot dusdanig gekrompen dat een ‘gewoon’ kunstgebit te weinig houvast in de mond meer heeft. Daardoor komt het los in de mond te liggen. Dat zorgt voor allerlei ongemakken tijdens het eten en praten. Kauwen wordt lastig en een loszittend kunstgebit kan gaan klapperen.

Een oplossing hiervoor is een ander type kunstgebit, namelijk het klikgebit. De naam zegt het al, het klikgebit wordt vastgeklikt in de mond. Daarvoor is het nodig om implantaten in de kaak te plaatsen. De implantaten zijn de vervanging voor je wortels. Ze worden als schroeven in je kaak vastgezet. Het is niet nodig om voor iedere tand en kies een implantaat te plaatsen. Meestal zijn twee tot vier implantaten voldoende voor een klikgebit.

Voordelen van het klikgebit

Net als een kunstgebit, heeft ook een klikgebit voordelen. De meeste patiënten vinden het prettig dat een klikgebit veel steviger in de mond zit dan een kunstgebit. Hiermee kun je goed  kauwen en het geeft een betere ondersteuning aan je lippen en wangen. Hierdoor kan je gezicht zijn natuurlijke vorm behouden. Hulpmiddelen zoals kleefpasta’s behoren tot het verleden. Ook vertraagt het klikgebit het slinken van je kaakbot, iets wat bij een gewoon kunstgebit niet kan worden voorkomen.

Wil je meer informatie over de behandeling en het klikgebit? Je bent bij Tandprothetische Praktijk Breda van harte welkom voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek.

Implantaten

Implantaten fungeren als kunstwortel en worden gemaakt van titanium. Ze worden door een tandarts of implantoloog geplaatst onder plaatselijke verdoving. Het is een snelle ingreep die ongeveer 20 minuten duurt (voor 2 implantaten). Door de jarenlange nauwe samenwerking met tandarts-implantoloog Th.M. van Dijck behoort het klikgebit tot één van onze specialiteiten.

Om een kunstgebit op implantaten te vervaardigen zijn vaak maar 2 implantaten nodig voor de onderkaak. In uitzonderlijke gevallen wordt soms voor 3 of 4 implantaten gekozen. In de bovenkaak worden over het algemeen 4 implantaten geplaatst. Het hoeft echter niet zo te zijn dat je voor beide kaken een klikgebit nodig hebt. In de meeste gevallen gaat het om de onderkaak en dan wordt er voor de bovenkaak een reguliere prothese vervaardigd.

Neem contact met ons op voor informatie over het klikgebit.