Een volledige gebitsprothese

home_vision_dots_red

Moet je binnenkort afscheid nemen van je eigen tanden en kiezen? Of ben je toe aan een nieuwe gebitsprothese? Wij weten hoe belangrijk tanden en kiezen zijn. Ze zijn het visitekaartje voor je gezicht. Een mooi gebit geeft je weer reden om te glimlachen. Bij de aanschaf van een gebitsprothese ga je niet over één nacht ijs. Tandprothetische Praktijk Breda adviseert je graag over de aanschaf van een kunstgebit dat bij je past!

Het kunstgebit

Voor veel van onze patiënten is het een grote stap om de keuze te maken voor een kunstgebit. Onze ervaring leert dat de meeste mensen enorm opgelucht en blij zijn met hun nieuwe gebit. Eindelijk kunnen ze weer pijnloos eten en durven te glimlachen. Wij helpen je bij de keuze voor een kunstgebit dat bij jou past. De kleur, vorm en stand van de tanden en kiezen zijn heel belangrijk. De eerste prothese is een grote stap. Het is de vervanging van je eigen gebit en dat is de eerste tijd wel even wennen.

 

Voordelen van een kunstgebit

Een kunstgebit is een loszittende prothese die je zelf gemakkelijk in en uit doet. Dat is handig, want zo kun je er zelf voor kiezen op welke momenten je het gebit draagt. Het grootste voordeel van een kunstgebit, zeker ten opzichte van een klikgebit, is dat er geen operaties aan te pas  komen. Je kunt het nieuwe kunstgebit bovendien gemakkelijk en snel schoonmaken. De kwaliteit ervan is in de meeste gevallen een stuk beter dan die van je natuurlijke gebit. Je bent verlost van de eventuele pijn die werd veroorzaakt door je eigen tanden en kiezen en durft weer trots je tanden te laten zien.

Eerste gebitsprothese: de immediaatprothese

Nadat de laatste tanden en kiezen zijn getrokken, krijg je een voorloper van je nieuwe gebit. Dit wordt een immediaatprothese genoemd. Deze zogenaamde ‘noodprothese’ wordt gemiddeld een half jaar gedragen. In de periode nadat je eigen tanden en kiezen zijn getrokken slinkt het kaakbot en verandert de vorm. De prothese krimpt niet mee en zal losser gaan zitten. Het slinken van de kaak is de eerste 6 tot 10 maanden het sterkst. In deze periode kom je regelmatig bij ons langs om het draagcomfort goed te houden.

Na ongeveer een jaar wordt de definitieve prothese aangemeten en geplaatst.