Het verschil tussen een kunstgebit en klikgebit

home_vision_dots_red

Ben je toe aan een nieuw gebit? Dan heb je de keuze uit een kunstgebit of klipgeit. Een kunstgebit zit los in je mond. Deze kun je zelf gemakkelijk in- en uitdoen. Een klikgebit, het woord zegt het al, klik je vast op implantaten in de mond. Deze metalen staafjes worden in je kaakbot bevestigd. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van de de wensen die je hebt en de gezondheid van je kaak. Naast een volledige gebitsprothese zijn gedeeltelijke protheses soms een betere keuze. Ook voor reparaties, aanpassingen en het passend maken van je kunstgebit ben je bij Tandprothetische Praktijk Breda aan het goede adres.

Maak een vrijblijvende afspraak, wij nemen graag de mogelijkheden met je door.

Een kunstgebit

Heb je in de onder- en/of bovenkaak geen eigen tanden en kiezen maar of is het, om welke reden ook, verstandig om deze te laten trekken? Dan is het mogelijk om een kunstgebit te laten maken. Een kunstgebit is een prothese die we op maat maken en goed bij je gezicht moet passen. Wij weten hoe belangrijk het is dat dat het kunstgebit als vervanging van je eigen gebit goed past.

Het klikgebit

Een volledige gebitsprothese op implantaten noemen we een klikgebitDit gebit wordt vastgeklikt en is in veel gevallen een betere oplossing dan een loszittend kunstgebit. Het is een ideale oplossing voor iedereen die liever een gebit vast in de mond heeft zitten. Je kunt de implantaten vergelijken met kunstwortels, die als schroeven in de kaak worden geplaatst. Tijdens het praten of eten blijft het klikgebit goed zitten. Je kunt het zelf uitnemen en schoonmaken. De kosten voor een deze prothese zijn niet veel hoger dan die voor een kunstgebit.

Gedeeltelijk kunstgebit

Een gedeeltelijk kunstgebit vult de onderdelen in je gebit aan die ontbreken. Dat kan een prothese voor de boven- of onderkaak zijn of tanden en kiezen die in plaats van de ‘open gaten’ in je gebit worden geplaatst. Een gedeeltelijk kunstgebit is een goede oplossing om de functie van je gebit te verbeteren en de beet te herstellen. Je kunt kiezen uit een gedeeltelijk kunstgebit van kunsthars of een frameprothese. Er zijn verschillen in zowel kwaliteit, comfort en prijs tussen de verschillende soorten gedeeltelijke kunstgebitten.

Reparatie en rebasing

Helaas kan een prothese kapot gaan. In veel gevallen is het gelukkig mogelijk om het kunstgebit te repareren. Het gebeurt ook dat de prothese losser gaat zitten. Wij repareren of passen de prothese voor je aan zodat het (gedeeltelijke) gebit weer goed zit. Het aanpassen van de prothese noemen we rebasing.

Gratis advies

Bij Tandprothetische Praktijk Breda vinden we het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Welke prothese past bij jou en wat zijn de kosten? Onze Tandprotheticus Joran Whrmeijer beantwoordt al je vragen. Wij vinden het belangrijk dat je gratis bij ons langs kan komen voor een adviesgesprek. Neem de tijd om je op de mogelijkheden te oriënteren, wij vertellen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Maak nu een afspraak en ontdek welke prothese bij je past.