Moet ik mijn prothese lang missen?

home_vision_dots_red

Het gebeurt altijd op het verkeerde moment: je prothese gaat ineens kapot. Wij hebben een eigen laboratorium waar we niet alleen protheses maken, maar ook repareren. Hiervoor kun je zonder afspraak bij ons binnen wandelen. In de meeste gevallen voeren we de reparatie binnen 2  uur uit.

Reparatie

Niets vervelender dan een kapotte prothese. Het is begrijpelijk dat je deze zo snel mogelijk wilt laten repareren. Bij Tandprothetische Praktijk Breda kun je van maandag tot en met vrijdag zonder afspraak terecht voor de reparatie van je kunstgebit. Wij hebben ongeveer 2 uur nodig om de prothese te herstellen. Wil je wachten op de reparatie? Dan kun je altijd plaatsnemen in onze wachtruimte. Of een boodschap doen in centrum van Breda, dat op 5 minuten loopafstand van onze praktijk ligt. Houd er rekening mee dat de prothese voor 15.00u bij ons moet zijn afgegeven als je deze nog dezelfde dag nodig hebt.

In de meeste gevallen klaar terwijl je wacht!

Een kapotte prothese: dit moet je weten

Is je prothese gebroken? Bewaar de delen die je nog hebt en gooi niets weg. Neem alles mee als je de prothese voor reparatie bij ons komt brengen. Lijm de prothese niet zelf! Dit kan het nauwkeurig repareren van de prothese onmogelijk maken. Deze moet namelijk hersteld worden met de daarvoor geschikte materialen. Soms kan de prothese niet gemaakt worden zonder een nieuwe afdruk van je kaak, bijvoorbeeld wanneer door een breuk een stuk kunststof mist.In dat geval kan het afgeven en repareren meer tijd in beslag nemen. Dit kunnen wij pas beoordelen op het moment zelf.

Oorzaak en garantie

De beschadiging van je prothese kan verschillende oorzaken hebben. Het is niet altijd te achterhalen waarom je kunstgebit kapot is gegaan. Soms breekt de prothese wanneer deze is gevallen, maar het komt ook voor dat er tanden of stukjes afbreken tijdens het eten of kauwen. Een kunstgebit blijft een gebruiksvoorwerp dat na verloop van tijd slijt. Een reparatie is soms een indicatie dat we naar de algehele conditie van het kunstgebit moeten kijken. Daarom is het bij een reparatie raadzaam om je prothese eens na te laten kijken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Wijk kijken bij het repareren van een kunstgebit niet alleen naar het gevolg maar onderzoeken ook de oorzaak. Er is geen garantie de prothese na reparatie onverwoestbaar is.

Laat bij twijfel je prothese nakijken tijdens een adviesgesprek!

Rebasing

Bij het rebasen (opvullen) van een kunstgebit brengen we een nieuw laagje aan de binnenkant van de prothese aan. Hiervoor moet eerst een afdruk gemaakt worden (happen). Doordat deze nieuwe laag weer precies mooi op je tandvlees en slijmvliezen aansluit zit de prothese hopelijk weer een stuk beter. Dit wordt gedaan als het kunstgebit verder niet versleten is maar alleen wat los aan voelt. Op deze manier kan je huidige prothese nog een tijdje mee.